AMSS – POLEDICA I SMANJENA VIDLJIVOST

Zbog niske oblačnosti vidljivost je od jutros smanjena, a ponovnih dolazak hladnijeg vremena donosi mogućnost poledice pa Auto moto savez Srbije vozače savetuje da voze na bezbednoj udaljenosti od vozila ispred njih.

Zaustavni put je na mokrkom kolovozu duži a broj saobraćajnih nezgoda veći, navodi se u saopštenju.

U planinskim predelima metereolozi najavljuju moguću susnežicu zato je obavezna upotreba zimske opreme na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara.

Savetuje se oprez pri prelasku mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka na ulazu i izlazu iz tunela. Iako se radovi ne izvode u večernjim satima, na mestima gde su oni započeti zbog aktuelne izmene saobraćaja na snazi je usporena vožnja uz ograničenu brzinu pa je potrebno voziti prema uputstvima privremene signalizacije.Produžavaju se radovi do 10. februara zbog kojih će biti izmenjen saobraćaj na putu IB reda broj 26 na novom Obrenovačkom putu, petlja

Ostružnica, zbog radova na iskopu zemljanog materijala i izradi šipova na stubnim mestima. Za vreme izvođenja radova doći će do suženja kolovoza na jednu traku po smeru.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Teretna motorna vozila na GP “Batrovci” sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije, zadržavaju se oko sat vremena, a slično je i na GP “Horgoš” gde su zadržavanja takođe za teretna vozila na izlazu iz zemlje oko 90 min.

Redakcija raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *