Vučić sazvao hitan sastanak

Premijer Aleksandar Vučić sastaće se u 17 časova u Raški sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, javili su beogradski mediji. Vučić na sastanak pozvao i ministra odbrane! Nikolić sa ambasadorima.

Hitan sastanak, u kasarni Stefan Nemanja, u 17.00 sati, sazvan je posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, sinoć u Briselu.

Vučić je pozvao na hitan sastanak ministra odbrane Zorana Đorđevića, rekli su iz kabineta Vlade Srbije.

Kako se navodi , posle susreta sa Đorđevićem, Vučić će se popodne sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Tokom prepodneva u Predsedništvu Srbije održani su hitni sastanci predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD.

Nikolić je informisao ambasadore o razgovorima srpske delegacije sa predstavnicima Prištine u Briselu i sa ponašanjem kosovske delegacije koje nije bilo u cilju postizanja dogovora.

Na sastancima je zaključeno da je neophodno nastaviti dijalog i sačuvati stabilnost u regionu i da se ne sme dozvoliti da dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, Kine Li Mančangom i SAD Kajlom Skotom.

Šta se događalo u Briselu nije poznato, ali je nemački radio Dojče vele u emisiji na albanskom jeziku jutros preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, “u potpunosti propao”.

Na srpskoj strani, prema saznanjima Tanjuga, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

Redakcija raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *