DRAMA KOD VRNJAČKE BANJE !!!

Nezaposlena lekarka Ivana Nikolić iz Podunavaca kod Vrnjačke Banje, porodila je pre tri noći Jasminu Drenovak iz susednog sela, nakon što joj je porodilja pokucala na vrata u tri sata iza ponoći, i rekla da se porađa!

Slučaj još više dobija na težini pošto je komšinica Ivana sa porođajima imala susret samo na fakultetu…

Jasmina je u noći između četvrtka i petka, nakon što su joj se javili porođajni bolovi, mesec i po pre termina, krenula u kraljevačku bolnicu, ali samo što je iz svog Gračca ušla u susedne Podunavce, osetila je da je mališan krenuo da se rađa.

– Krenula sam u bolnicu računajući da su to neki lažni bolovi. Međutim, osetila sam, i to u vožnji, da je krenuo porođaj. Setila sam se Ivane dok sam prolazila pored njene kuće, i svratila kod nje, parkirala auto i pozvonila na vrata. Porođaj, gotovo! Samo sam joj tako rekla s vrata. Ali, Ivana je odreagovala krajnje profesionalno. Jedino se malo namučila dok je bebu naterala da diše – kaže Jasmina za “Blic”, kojoj je mali Aleksandar peto dete.trudnica-485x274

” Stavila sam je na gumenu prostirku u sobi, navukla rukavice i čekala bebu. Na svu sreću beba je bila okrenuta kako treba, ali vodenjak nije bio pukao, i nisam imala čime da ga probušim, pa sam se malo uplašila kako ću to učiniti, jer nikada nikog nisam porađala. Samo sam bila na vežbama iz ginekologije. Pocepala sam rukama opnu oko bebine glavice da bi mogla da diše. Pošto se porodila baš onako školski, uhvatila sam je za nogice, i malo lupkala po leđima da bi zaplakala” – kaže Ivana Nikolić.

Redakcija raski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *