“Prva petoletka” u stečaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika imenovala je Đorđa Jokića za poverenika stečajnog upravnika “Prve petoletke – Delovi” u Novom Pazaru i on će zastupati ovo preduzeće tokom tog procesa.

Prva petoletka je otišla u stečaj nakon što su propala tri pokušaja njene privatizacije i što je sa 31. decembrom 2015. godine prestao da postoji društveni kapital.

Treći pokušaj prodaje ovog preduzeća propao je nakon što je konzorcijum fabrike nameštaja “Numanović SNS” i “Pejić turs”, koji je početkom decembra prošle godine sa ponuđenih 2,2 miliona evra pobedio na licitaciji za kupovinu “Prve petoletke”, odustao od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Od kupovine je odustao i Mersudin Dazdarević iz Tutina koji je na licitaciji podneo drugu najbolju ponudu, pa je Agencija za privatizaciju prodaju proglasila neuspešnom.

Fabrika “Prve petoletke” u Novom Pazaru zapošljavala je 26 radnika. Svim zaposlenim, koji imaju pravo na to, su isplaćene otpremnine, a u radnom odnosu je ostalo nekoliko administrativnih radnika  neophodnih za vođenje stečajnog postupka.

U vlasništvu fabrike je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko 4 hektara građevinskog zemljišta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *