Niš i Novi Pazar sarađuju na polju medicine

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanovć, dekan niškog Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Djordjević i direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Djerlek potpisali su u Nišu sporazume o saradnji.

Ovi sporazumi omogućiće pacijentima iz Novog Pazara i čitavog Sandžaka da odlaze u Niš na preglede i lečenje, a lekarima iz dva grada mogućnost razmene znanja i iskustava.

888Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović koji je predvodio delegaciju koja je juče boravila u Nišu, podsetio je da Novi Pazar i Niš imaju dobru saradnju koja je sada proširena i na polju medicine.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kazao je da ovakva saradnja ima više pozitivnih aspekata, a kao posebno važan izdvaja decentralizaciju vrhusnke medicine .

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek ističe  da je počastvovan što može potpisati saradnju sa Medicinskim fakultetom u Nišu, jednim od najboljih u Srbiji.

Kako objašnjava dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đordjević, Opšta bolnica u Novom Pazaru će postati i nastavna baza tog Medicinskog fakulteta.

Potpisivanju Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji prisustvovao je  narodni poslanik, inače bivši student Medicinskog fakulteta u Nišu dr Muamer Bačevac, kao i veliki broj rukovodilaca Medicinskog i Stomaloškog fakulteta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *