Fondacija Novak Đoković knjigama obradovala mališane iz Kraljeva

Novak Đoković Fondacija i naša glumica Bojana Ordinačev uručili su 1.500 knjiga mališanima iz Dečijeg sela u Kraljevu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige.

Uručenje knjiga je kruna akcije “Knjiga od srca” koja je u Šoping centru Ušće dan ranije, 21. aprila, okupila veliki broj “malih donatora” od pet do 10 godina, a posebni gosti bili su đaci OŠ “Jovan Dučić”sa Novog Beograda.

13“Naša Fondacija treću godinu za redom lepim akcijama obeležava Međunarodni dan knjige sa ciljem da podstakne mališane da na vreme zavole knjige. Čitanje je veoma važan segment ranog razvoja i zato smo se prijatno iznenadili velikim odzivom mališana koji su odlučili da poklone knjigice koje više ne čitaju. Na svaku poklonjenu knjigu Fondacija je donirala još po jednu. Tako smo došli do 1.500 knjiga, koje smo uručili Dečijem selu koje je imalo istinsku potrebu za ovom donacijom. “, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije nakon uručenja knjiga u Kraljevu.

Bojana Ordinačev je prilikom druženja sa malim Kraljevčanima rekla da joj je zadovoljstvo da bude deo akcije Novak Đoković Fondacije, jer je edukacija dece kroz kniige i čitanje veoma bitna, a ovo je jedan od načina da se na to i ukaže.

“Nadam se da će mališani iz Dečjeg sela u Kraljevu uživati u novim naslovima i savremenoj literaturi koju smo im ovom prilikom doneli”, rekla je Ordinačev.

Viktor Savić je istakao da je ponosan kada dobije poziv da bude deo akcija ovog tipa i kada mu pripadne ta čast da decu motiviše i usmeri u pravcu čitanja knjiga.

Novak Đoković Fondacija fokusira se na rani razvoj dece i na predškolsko obrazovanje. To su dva veoma važna faktora i oba u velikoj meri utiču na to kako će dete napredovati kroz život. Uz pravi podsticaj svako dete može da prepozna svoj talenat i da odluči da ga razvije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *