CRNA SUBOTA: Dve žrtve na njivi!

Poljoprivrednici Miloš J. (92) iz Kraljeva i Jozef H. (66) iz Novog Sada su u razmaku od jednog sata izgubili živote na svojim gazdinstvima.

Kako bi spremio njivu za novu ratarsku sezonu, Miloš je pokosio suvu travu i zapalio je. Nesrećni čovek, nažalost, nije znao da će vatra tako brzo da bukne i zahvati njegovu odeću.

Komšija je danima pričao da mora da ode u Vrnjačku Banju, gde mu se nalazi njiva, kako bi popalio suvu travu, ali i drveće koje je godinama tu raslo. To mu nije bilo prvi put, pa smo se svi iznenadili kada smo čuli šta mu se dogodilo.

Ipak, bio je star, pa verovatno nije uspeo da se iskobelja iz vatre koja je buktala, a moguće je da ga je i dim ugušio. Takvu smrt nije zaslužio – priča nam jedan od komšija i prijatelja nastradalog Miloša.

Tele nesrećnog čoveka prevezeno je u Institut za sudsku medicinu, a posle obdukcije će se znati pravi uzrok smrti.
Samo sat kasnije, u Bečeju kod Novog Sada, dok je menjao priključnu mašinu na svom traktoru, poginuo je Jozef H. Kako „Alo!“ saznaje, policijskom istragom će se utvrditi kako se mašina otkačila i gotovo smrskala čoveka. Inspektori su, nezvanično, razgovarali i sa porodicom nastradalog čoveka. Prvi rezultati govore da je i ovde glavni faktor tragične smrti bila ljudska greška. Ipak, i u ovom slučaju čeka se obdukcija, koja će potvrditi policijisku sumnju.

Prijatelji nastradalog Bečejca još su u šoku. Kažu da je Jozef bio vredan i da nije prvi put otišao sam na polje da radi.
– Ne znamo kako se dogodila tragedija. Pričaju da ga je mašina prikleštila i da mu nije bilo spasa. Bili su i lekari, ali nije davao znake života. Da je neko bio s njim, možda bi mogao da ga spase, ovako ga više nema – kaže jedan od prijatelja nastradalog čoveka.
Inače, gotovo svake godine u Srbiji se dogodi nekoliko ovakvih tragedija. Najčešće se radi o ljudskim greškama koje se završe kobno.

Apel MUP-a

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije i prošle godine je apelovao na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru, na obradivim površinama i u blizini šume, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine.

Autor: Jelena Paunović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *