FOTO: Zbog napada na Mažića preti mu zatvor

Tehnički rukovodilac Vojvodine Igor Kovačević zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja suočava se sa zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci do pet godina. Sudija Milan Mažić podnosi i privatnu tužbu.

Kraljevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv tehničkog rukovodioca KK Vojvodine Igora Kovačevića nakon što je posle poraza svoje ekipe u Kraljevu od Sloge (90:100), u 21. kolu KLS, pesnicom u glavu udario sudiju Milana Mažića.

Sudija iz Beograda podneće i privatnu tužbu protiv Kovačevića za nanošenje telesnih povreda, ali i prijavu Disciplinskoj komisiji KSS, piše “Politika”.

Igor Kovačević se sumnjiči za krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu. U zavisnosti od kvalifikacije, za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, kao i novčana kazna. Sud pored zatvorske i novčane kazne može da izrekne i meru bezbednosti zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama i ona ne može da bude kraća od jedne niti duža od pet godina.

Odmah posle incidenta po nalogu nadležnog tužioca saslušani su su učesnici, ali i više desetina svedoka.

Po završetku meča u Kraljevu, koji je bio veoma važan budući da se radilo o direktnom duelu konkurenata za opstanak u KLS, dok je sudijska trojka Obrknežević – Mažić – Milovanović stajala na centru terena, prišao je Kovačević. On je sudiji Mažiću pružio ruku, a kada je arbitar podigao svoju u želji da se rukuje sa njim, tehnički rukovodilac Vojvodine ga je pesnicom udario u slepoočnicu. Od siline udarca sudija je pao na parket, odmah su mu pomogle kolege koje su bile pored njega, a zatim i ekipa hitne pomoći koja se nalazila u hali. Mažić je potom odvezen na pregled u kraljevački Dom zdravlja, gde su mu konstatovane lake telesne povrede.

Sagovornik “Politike”, koji je bio svedok incidenta, kaže da je Kovačević nakon što je nasrnuo na Mažića prokomentarisao “da nije mislio da će ga tako jako udariti”.

Sudija Milan Mažić je i dan nakon povrede osećao jake bolove u vratu zbog čega je opet potražio medicinsku pomoć. On ima i podliv ispod levog oka, pa je obavio dodatne lekarske preglede.

Igor Kovačević izjavio je za “Večernje novosti” da ne može da da bilo kakav komentar o incidentu na meču u Kraljevu jer je protiv njega podneta krivična prijava, ali je naveo da će klub izdati zvanično saopštenje povodom svega.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *